hystoblog

Home » about

about

Samen onze [dorps]geschiedenis completer maken.

Ben jij bezig bent met vragen als wat er vroeger in Westergeest gebeurde? Wie of waar de Westergeastmers waren of woonden? Of heb je een algemene vraag over geschiedenis in Noordoost Fryslân?

Dan ben je op de juiste plek want ik wil graag helpen zoeken naar antwoorden en verhalen !

klik hier» voor contact of ga naar de reactie-mogelijkheid onderaan deze pagina


Dank je wel voor je snelle inspanningen om ons met elkaar in contact te brengen

[reactie vragensteller]

Mijn naam is Ybele Steenstra, geboren en getogen Westergeastmer, maar sinds mijn 18eFoestrumer-om-útens’ – wonend buiten Fryslân.

Al sinds mijn schooltijd heb ik grote interesse in de geschiedenis van Westergeest en omgeving. Ik publiceerde meerdere artikelen in de regionale krant, schrijf periodiek voor de dorpskrant ‘De Foestrumer’ en schreef ook het jubileumboek “Groote Dingen” n.a.v. honderd jaar Christelijk onderwijs in Triemen / Westergeest.

In 2012 verscheen mijn boek Foestrum», waarin een reis gemaakt wordt door de rijke geschiedenis van een dorp dat al in de vroege middeleeuwen lijkt te zijn ontstaan.

Eind 2014 ben ik dit blog begonnen – HYSTOBLOG. Een historisch georiënteerd blog waarbij de tweede en derde letter voor de initialen van mijn eigen naam staan: Ybele Steenstra.

Vrijwel al mijn posts sluit ik af met de hulpvraag. Want voortdurend nodig ik jouw uit. Om mee te helpen onze dorpsgeschiedenis completer te maken. Door aanvullingen of opmerkingen te plaatsen. Of door vragen te stellen. Vragen die ik wil proberen te beantwoorden. Met antwoorden die ik graag weer post op HYSTOBLOG.

  • “Ik vind het verhaal, wat je geschreven hebt, heel hartverwarmend. Het voelt als een soort van erkenning. “
  • “Ik ben via het Foestrumer Archief terecht gekomen op jouw website. Ten eerste wil ik je bedanken voor al deze informatie. Ik kan bijna niet stoppen, zoals je kunt zien aan het tijdstip.”

[reacties lezers]

En dan nu jij dus. Wat is jouw opmerking? Wat is jouw vraag? Wat kun jij vertellen over iemand of iets?

klik hier» voor contact of ga naar de reactie-mogelijkheid onderaan deze pagina

Ik doe mijn uiterste best de rechten met betrekking tot de illustraties te regelen volgens de bepalingen van de Auteurswet. Zij die desondanks menen zekere rechten te kunnen doen gelden, worden verzocht contact met mij op te nemen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: