hystoblog

Home » Foestrumers Fertelle

Foestrumers Fertelle

Historie Westergeest beschreven

Historie Westergeest beschreven

Tijdens de reünie 1250 jaar Westergeest kwam ik in gesprek met oudere oud-inwoners van ons dorp. Zij konden prachtige verhalen vertellen. Over Westergeest. Over inwoners van Foestrum. Of over mooie en bijzondere gebeurtenissen. Toen is het idee ontstaan om die verhalen woordelijk vast te leggen. Op – ik noem maar – geluidsband.

Oral History” wordt dat ook wel genoemd. Ik noem het ‘Foestrumers Fertelle’: ‘Âld Westergeastmers’ gaan met elkaar praten over vroeger. Samen herinneringen ophalen.

Foestrumers Fertelle, 12 december 2015

Foestrumers Fertelle, 12 december 2015

Daarvoor neem ik foto’s mee van ons dorp. Om herinneringen op te roepen. Én om de onbekenden op die foto’s misschien een naam te geven. Omdat één van de ‘âld Westergeastmers’ iemand misschien herkent. Ondertussen draait de geluidsband mee. Zo’n anderhalf uur lang.

Op 12 december 2015 is de eerste opname gemaakt. Plus bijgaande foto. Voor de eerste keer Foestrumers Fertelle: prachtige verhalen over Westergeest op geluid vastgelegd met [voor] Lieske Steenstra – van Assen en Jan Steenstra, [achter v.l.n.r.] Eeltje de Bruin, Jappie van der Werf en Foekje van der Kooi – Brouwer.

Foekje Brouwerd vertelde o.a. wat ze dacht toen ze in Jeruzalem namen van dorpsgenoten zag staan tussen de mensen die zijn onderscheiden met de Yad Vashem onderscheiding. Op de foto hieronder Teade en Egbertje Steenstra. Druk op de witte pijl in het midden van de foto en het geluidsfragment is te horen.

U ook?

Want hebt u interessante verhalen te vertellen? Mooie herinneringen ophalen? Wilt u in gesprek met oudere oud-inwoners van Westergeest? Of kent u iemand die wij uit kunnen nodigen?

Vertel het ons; samen maken wij dan onze dorpsgeschiedenis completer.

 

%d bloggers liken dit: